Ананас

Ананас

 

Произход: Коста Рика

Ананасът е тропически плод, богат на витамини, ензими и антиоксиданти. Може да помогне за засилване на имунната система, за изграждане на здрави кости и подпомагане на храносмилането. И въпреки сладостта си, ананасите са с ниско съдържание на калории.

Месото и сокът от ананаса се използва в рецепти по целия свят. В много тропически страни ананасът се приготвя и продава в крайпътни сергии като закуска. Продава се цял или на половинки със забодена клечка за хващане. Парченца ананас се използват в десерти като например плодова салата, както и в някои пикантни ястия, гарнитура за пица или печен на скара за бургери. Можете да го нарежете с кисело мляко, сладко, сладкиши и сладолед. Сокът от ананас се сервира като напитка и основна съставка в много коктейли.

Аананасът е 86% вода, 13% въглехидрати, 0,5% протеин и съдържа пренебрежимо малко количество мазнини. Той е богат източник на манган (44% от дневна стойност, DV) и витамин С (58% DV).

 

Снимката на продукта е илюстративна.

 

Произход:Гърция

 

Тъй като цените варират е възможна разлика в цената от няколко стотинки поради тяхната сезонност . Ще бъдете таксувани за точния грамаж, който сте получили.Повече информация ще получите при вашата поръчка.