Авокадо

Авокадо 

 

Авокадото е доста специален плод. Докато повечето плодове се състоят предимно от въглехидрати, авокадото е с високо съдържание на здравословни мазнини. Многобройни проучвания показват, че той има мощни ползи за здравето. Авокадото се превърна в невероятно популярна храна. Често го наричат суперхрана, което не е изненадващо, като се имат предвид неговите здравословни свойства. 

По-голямата част от мазнините в авокадото са под формата на олеинова киселина - мононенаситена мастна киселина, която се съдържа и в зехтина и се смята, че е от голямо значение за доброто здраве на организма. Тя се бори с възпаленията и има благоприятно въздействие върху редица тежки заболявания. Другият вид мазнини в авокадото са полиненаситените мазнини - те са от съществено значение, защото са необходими за нормалното функциониране на тялото, но то не може да ги произвежда само. Авокадото предлага и изобилие от фибри, калий (повече от банан!) и витамини В6 и С. То също е богато на фолат, който може да повиши настроението ви!

Авокадото е засищата и многофункционална храна. Използва се на практика във всякакви рецепти, като е предпочитано в суров вид.

Снимката на продукта е илюстративна.

Произход: Колумбия

 

Тъй като цените варират е възможна разлика в цената от няколко стотинки поради тяхната сезонност . Ще бъдете таксувани за точния грамаж, който сте получили.Повече информация ще получите при вашата поръчка.

 

 Цената е за клограм.